Milosavljev (© MN Press)
Milosavljev (© MN Press)

Ohrabrujuće vesti: Dejan Milosavljev putuje na Svetsko prvenstvo

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.12.22. | 15:33

Četvorica igrača otpala sa prvobitnog spiska, Đerona vodi 19 aduta

Ima nade. Najbolji golman planete kreće na Prvenstvo sveta. I dalje je nepoznanica hoće li Dejan Milosavljev braniti na narednom velikom takmičenju u Poljskoj i Švedskoj (od 11. do 29. januara), ali je makar na spisku putnika.

Golman Fukse Berlina je povređen, usled oštećenja ligamenta stopala, ali ga je i tako rovitog selektor Antoni Đerona uvrstio na konačan spisak putnika za najveću smotru. Da li će se (i kad) najbolji golman prvenstva Nemačke i najbolji na kugli zemaljskoj u ovom trenutku oporaviti to se ne zna, ali sve dok postoje šanse...

Izabrane vesti

U odnosu na prvobitni spisak otpala su četvorica rukometaša. U pitanju su: golman Todor Jandrić, pivotmen Luka Rogan, desni bek Milan Milić i srednji bek Aleksa Kolaković. Donekle razumljivo, jer su mlade nade, pa im je ovo bilo dragoceno iskustvo da se tokom priprema upoznaju sa zahtevima seniorske reprezenzacije.

Naša reprezentacija će do 5. januara trenirati u Staroj Pazovi kada je zakazan put za Švedsku, dok se posle dve prijateljske utakmice sa jednim od dva domaćina prvenstva putuje za Katovice, gde će Srbija igrati mečeve grupne faze.

Rivali u Grupi E su Nemačka, Katar i Alžir.

Na spisku selektora Tonija Đerone nalazi se 19 igrača. U pitanju su:

Golmani: Vladimir Cupara, Dejan Milosavljev, Milan Bomaštar;

Krila: Vanja Ilić, Nemanja Ilić, Bogdan Radivojević, Vukašin Vorkapić;

Bekovi: Ilija Abutović, Petar Đorđić, Uroš Borzaš, Marko Milosavljević, Lazar Kukić, Stefan Dodić, Miloš Orbović, Predrag Vejin, Jovica Nikolić;

Pivotmeni: Dragan Pešmalbek, Ivan Popović i Mijajlo Marsenić.



tagovi

Svetsko prvenstvo u rukometuRukometna reprezentacija SrbijeToni ĐeronaDejan Milosavljev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara